Laat stormschade de continuïteit van uw bedrijf niet beïnvloeden

12 feb 2020


Een paar keer per jaar kampen we in Nederland met extreme weersomstandigheden. De kans is groot dat we steeds vaker overlast krijgen door het weer. Hoe bent u hier als ondernemer op voorbereid?

Ramen die sneuvelen, bomen die een fikse ravage aanrichten en dakpannen die van uw bedrijfspand afwaaien: de schade naar aanleiding van een storm kan flink oplopen. De kans dat dit u overkomt lijkt misschien klein, maar mocht het toch zover komen wilt u uiteraard zo snel mogelijk weer in bedrijf zijn. Door middel van een zakelijke opstalverzekering kunt u uw bedrijfspand, kantoor of winkel verzekeren tegen materiële schade die ontstaat door brand, regen, inbraak of storm.

Hoe zit het met de inboedel?
Schade aan uw pand of kantoor is verzekerd, maar wat als er lekkage ontstaat waardoor uw inboedel beschadigt? Denk aan de houten vloer, meubels en de computers van uw werknemers. En wat gebeurt er als de hele voorraad van uw webshop natregent en niet meer te verkopen is? Ook hier kunt u zich tegen verzekeren door middel van een goederen- en inventarisverzekering. Veel verzekeraars bieden complete verzekeringspakketten aan voor zzp’ers of mkb’ers. Check voordat u een keuze maakt wel eerst even bij uw adviseur welke verzekeringen u precies nodig hebt én welke verzekeraar voor uw situatie het beste aanbod heeft. Heeft u een bedrijf aan huis? Dan kan het uitbreiden van uw inboedelverzekering bijvoorbeeld ook voldoende zijn.

Misgelopen inkomsten
Natuurlijk wilt u dat de verzekeraar de schade dekt. Maar houd er ook rekening mee dat schade aan uw pand of aan de inboedel ervoor kan zorgen dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Om uzelf te verzekeren voor het niet ontvangen van inkomsten omdat uw bedrijf stil komt te liggen door weerschade, sluit u een bedrijfsschadeverzekering af. Ook hier kan uw financieel adviseur u meer over vertellen. Mocht het noodweer uw bedrijf treffen, dan heeft u uw zaken in ieder geval goed op orde.


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl.

 

Bron: Finfin van Adfiz