Ondernemer en corona: bereken snel waar u recht op heeft

12 apr 2020

NOW, Tozo, TOGS, BMKB-C, en GO: ziet u door de bomen het bos niet meer? Niet zo vreemd, want de regelingen en wijzigingen buitelen over elkaar heen. De Corona Calculator van VNO-NCW en MKB-Nederland geeft ondernemers snel inzicht.

De Corona Calculator is gekoppeld met het register van de Kamer van Koophandel en selecteert daardoor alleen de voor uw onderneming relevante regelingen. Op basis van de ingevoerde SBI code worden de steunregelingen getoond.

Indicatie
Per regeling geeft de tool een indicatie van de hoogte van de tegemoetkomingen, de kredietmogelijkheden en mogelijkheden rond belastinguitstel. In combinatie met de gemaakte berekeningen en een invoer van de te verwachten inkomsten en uitgaven, kan de Corona Calculator ook inzicht geven in de liquiditeitspositie van uw onderneming.

Verder bevat de pagina van VNO-NCW en MKB-Nederland antwoorden op veelgestelde vragen over personele kwesties (zoals doorbetaling bij ziekte), leningen (zoals versoepeling van aflossingsvoorwaarden) en belastingvragen (zoals het aanpassen van de voorlopige aanslag).

Meer informatie voor ondernemers en corona
Eerder schreven we op Finfin al over pensioenpremies voor ondernemers en wezen we op nieuwe verzekerbare risico’s die zich kunnen voordoen wanneer u tijdelijk andere bedrijfsactiviteiten ontplooit.

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl.

Bron: Finfin van Adfiz