Uitstel van betaling voor assurantiebelasting

04 apr 2020


Ondernemers en zzp'ers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen ook voor de assurantiebelasting en nog enkelen andere belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook worden de aanvragen hiervoor versoepeld en kan er langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd.

“Naar aanleiding van signalen van ondernemers en hun fiscaal dienstverleners heb ik gekeken hoe ik het tijdelijke uitstelbeleid verder kan verduidelijken en versoepelen”, schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Uitstel geldt tot 19 juni
Bedrijven konden al uitstel krijgen voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting/btw). Daar komen nu nog zeven bij waaronder de assurantiebelasting, kansspelbelasting, accijns en verhuurdersheffing. Het uitstel geldt in elk geval tot 19 juni.

Veel ondernemers in problemen
Door de coronacrisis worden veel ondernemers geconfronteerd met een acuut tekort aan financiële middelen. De nieuwe maatregelen helpen bedrijven op dit vlak, aldus de staatssecretaris. “Deze uitbreidingen kunnen de liquiditeitspositie van ondernemers verder ondersteunen.”

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 0517 39 99 99 of info@frovdw.nl.

Bron: AM Signalen